Trettebergstuen: - Vi skal ha Lise Selnes inn på Stortinget!

- Lise Selnes skal inn på Stortinget, sier Anette Trettebergstuen. Trettebergstuen ble under helgas nominasjonsmøte valgt til Arbeiderpartiets toppkandidat ved neste års stortingsvalg. Nord-Odals ordfører Lise Selnes er på tredjeplass på valglista. - Det er realistisk å få inn Lise på Stortinget, sier Trettebergstuen.

Lise Selnes

LISE PÅ TINGET: Arbeiderpartiet har valgt Lise Selnes til kampkandidat i Hedmark ved stortingsvalget neste høst. Foto: Sol Olastuen

Arbeiderpartiets topptrio etter helgas digitale nominasjonsmøte, ser slik ut: Anette Trettebergstuen på førsteplass, Nils Kristen Sandtrøen på andreplass og Lise Selnes på tredjeplass. De to første har representert Arbeiderpartiet på Stortinget de siste årene, etter at Ap endte med to representanter fra Hedmark ved valget i 2017.

- Vi kan greie tre Ap-representanter i 2021, sier Trettebergstuen.

Manglet kun drøyt 1.000 stemmer

Arbeiderpartiet var nær ved å få inn ytterligere en representant ved valget i 2017. – Da manglet vi drøyt 1.000 stemmer. Denne gangen skal vi greie det, sier Trettebergstuen.

Hun er klar på at Arbeiderpartiet har viktige oppgaver å gjøre på vegne av vanlige folk. - Vi skal få flere inn i arbeidslivet og skape flere jobber. Og vi skal styrke velferdsstaten. Nå er det vanlige folks tur i politikken, sa hun i takketalen til nominasjonsmøtet, som ble holdt digitalt på grunn av korona.

Vil ha rødgrønn regjering

- Vi går til valg på et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV. Det er på tide å ta kampen mot de økende forskjellene i samfunnet inn i regjeringskontorene etter valget, mener Aps toppkandidat i Hedmark. 

- Trygghet i arbeidslivet, trygghet når du blir syk og ikke kan jobbe, trygghet for at fellesskapet stiller opp for deg og gir deg muligheter uansett hvor i landet du bor og uansett hor mye eller hvor lite du har i lommeboka di. Vi er klare for valgkamp, og dette valget skal vi vinne, sier Trettebergstuen.

Sikter på tre Ap-representanter fra Hedmark

Ap har altså ambisjoner om tre stortingsrepresentanter fra Hedmark etter valget i 2021, én mer enn i dag.

– Vi var veldig nær ved å klare tre ved valget i 2017. Nå har vi nominert Nord-Odals populære ordfører Lise Selnes på tredjeplass. Hun er kampkandidaten vår. Lise vil være en tydelig stemme for Kongsvingerregionen og for hele Innlandet om hun kommer inn. Jeg tror velgerne i Hedmark vil være enige med oss i at Lise er en solid kandidat, som særlig vil kjempe for rettferdig fordeling, muligheter for alle og å løfte de svakeste i samfunnet hvis hun blir stortingsrepresentant, sier Trettebergstuen.

Selnes er inne i sin tredje periode som ordfører i Nord-Odal. Hun ble første gang valgt i 2011 med 55 % av stemmene, og gjenvalgt i 2015 med hele 61,6 % oppslutning. I 2019 ble hun gjenvalgt på ny, i kommunen som Ap og Sp styrer sammen. Selnes er opprinnelig fra Vallset i Stange, og har hatt betydelig støtte fra kommunene både på Hedmarken og i Kongsvingerregionen i nominasjonen.

Her er hele Ap-lista i Hedmark:

1 Anette Trettebergstuen, Hamar, f. 19812 Nils Kristen Sandtrøen, Tynset, f. 19893 Lise Selnes, Nord-Odal, f. 19764 Even Eriksen, Trysil, f. 19955 Bente Irene Aaland, Elverum, f. 19566 Håvard Sagbakken Saanum, Tolga, f. 19957 Minja Tea Dzamarija, Kongsvinger, f. 19698 Geir Roger Borgedal, Ringsaker, f. 19689 Trine Lise Stårvik, Stange, f. 198810 Knut Hvithammer, Sør-Odal, f. 196711 Kamilla Thue, Eidskog, f. 197812 Nils Amund Røhne, Stange, f. 194913 Linda Døsen, Rendalen, f. 1989