Vil bygge ut Bruvoll fengsel

11.-12. mars ble Hedmark Arbeiderpartis årsmøte avholdt. Nord-Odal Arbeiderparti var tilstede med en stor delegasjon som var aktiv på talerstolen og fikk gjennomslag for viktige saker.

Årsmøtet vedtok en uttalelse om kriminalomsorgen i Hedmark, som blant annet pekte på den viktige rollen Bruvoll fengsel har.

Et enstemmig årsmøte støttet forslaget om å bygge ut Bruvoll fengsel med en ny såkalt stjerneblokk som kan gi 96 nye soningsplasser og inntil 100 nye arbeidsplasser.

Uttalelsen i sin helhet:

Sats på kriminalomsorgen i Hedmark!I Regjeringens utredninger om kriminalomsorgen synliggjøres muligheter for utvikling av kriminalomsorg i Hedmark. Det er gode muligheter for utvidelse ved Hedmark fengsel, avdeling Ilseng, avdeling Bruvoll og Kongsvinger fengsel. Avdeling Ilseng har i dag 86 soningsplasser og Bruvoll har 70 soningsplasser.

Dette gir til sammen 40 arbeidsplasser på hvert sted, Ilseng har i tillegg en administrasjon på 17. Kongsvinger fengsel har i dag 140 innsatte og 115 ansatte.Hedmark Arbeiderparti ønsker utvidelse på alle disse enhetene. Nærhet til arbeidskraft, kollektive løsninger og ikke minst velvillige kommuner som har ferdigregulerte områder for utbygging, gjør alternativene som er plukket fram i Hedmark av Justisdepartementet, svært samfunnsøkonomiske riktige.

Hedmark fengsel, med avdeling Bruvoll og avdeling Ilseng, og Kongsvinger fengsel har alle en beliggenhet nær de mest befolkningsrike delene av Norge, det er i disse områdene behovet for soningsplasser er størst.

Hedmark Arbeiderparti ber regjeringen sørge for:

- En utvidelse i Hedmark fengsel, avdeling Ilseng med to stjerneblokker, dette gir 192 høysikkerhet soningsplasser og opp til 200 nye arbeidsplasser

- En utvidelse i Hedmark fengsel, avdeling Bruvoll med en stjerneblokk, dette gir 96 høysikkerhet soningsplasser og opp til 100 nye arbeidsplasser

- En utvidelse i Kongsvinger fengsel med en stjerneblokk, dette gir 96 høysikkerhet soningsplasser og opp til 100 arbeidsplasser